Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-4 septembrie

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-4 septembrie
 
Vineri, 1 septembrie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul, ale cărui moaște se află la Catedrala arhiepiscopală, pe Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul (cel Smerit sau cel Mic) și, totodată, marchează începutul anului bisericesc.
– de la ora 7.40, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul și Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou” din comuna Târgușor (Peștera Liliecilor), județul Constanța;
– de la ora12.30, va oficia o slujbă de binecuvântare a bustului Sfântului Dionisie Exiguul, care străjuiește Castrul roman din orașul Ovidiu;
– de la ora 13.30, va participa la conferința „Sfântul Dionisie Exiguul”, susținută de către pr. prof. univ. dr. Nechita Runcan, în Sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului. Evenimentul este organizat de către Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Facultatea de Teologie a Universității „Ovidius”, Constanța.
 
Sâmbătă, 2 septembrie, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța
– de la ora 5.50, va oficia Sfânta Liturghie și Sfințirea Mică a Apei;
– de la 21.45, va oficia Acatistul Învierii Domnului.
 
Duminică, 3 septembrie, va răspunde invitației PS Visarion, Episcopul Tulcii, și, de la ora 9.00 va face parte din soborul de arhierei care va oficia slujba de sfințire a bisericii „Sfânta Treime și Sfinților Martiri Brâncoveni” din localitatea Jijila, județul Tulcea, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii.
 
Luni, 4 septembrie, de la ora 6.45, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *