Pe drumuri nord dobrogene

Zilele acestea, 6-7 septembrie, tineri din Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța (ASCOR), și din Asociația Tinerilor Ortodocși Misionari din Constanța (ATOM) descoperă frumusețea Dobrogei de nord. Traseul include obiective turistice din comuna Jurilovca, Cetatea Enisala, orașul Tulcea, satul Niculițel, mănăstirile Cocoș, Saon și Celic-Dere, Muntele Consul (sat Izvoarele) și rezervația naturală a acestuia, iar ghidul lor, părintele Andrei, starețul mănăstirii Dervent, îi captivează cu explicațiile date, încât, cu siguranță, vor veni cu tolba plină de amintiri de neuitat.

Scopul excursiei este de a cunoaște istoria și cultura Dobrogei, de a lega noi prietenii între tineri, astfel încât aceștia să devină o mare familie a tinerilor ortodocși dobrogeni.

Excursia este organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către Departamentul Activități cu tineretul (Pr. Consilier Marius Constantin Murariu), mănăstirea Dervent și ATOM Constanța. Responsabil de proiect este pr. Doru Emanuel Pantazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *