„Cununia de Aur”, un nou proiect al Departamentului Social-Misionar

„Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta” (Ieşire 20, 12), ne poruncește Dumnezeu. Ce poate fi mai firesc decât respectul față de cei cărora le datorăm viața și educație?

În preajma zilei de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Social-Misionar, le dedică părinților și bunicilor un eveniment menit să aducă un strop de bucurie și de binecuvântare în familiile ortodoxe care aniversează 50 de ani de la săvârșirea Sfintei Taine a Cununiei. Este vorba despre „Cununia de Aur”, o slujbă de mulțumire oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, joi, 28 septembrie, de la ora 11.00, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. După slujbă, mirii vor primi daruri duhovnicești și un prânz festiv.

Cuplurile care vor să se înscrie pentru a lua parte la eveniment vor contacta reprezentanții Departamentului Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului până în data de 25 septembrie fie la numărul de telefon 0722826177 (sau WhatsApp), fie accesând adresa de e-mail arhiepiscopiatomisului_social@yahoo.com, pentru înscrieri. Cei care împlinesc 50 de ani de căsătorie în anul 2023, trebuie să trimită o cerere scrisă și fotocopii după Certificatul de căsătorie și B.I./C.I. al fiecărui soț.

Proiectul este circumscris evenimentelor organizate în Patriarhia Română în cadrul Anului 2023 – anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *